Webteksten toerisme

Als professionele tekstschrijver schrijf ik over uiteenlopende onderwerpen, van gordijnen tot auto-onderdelen, voor vormgevers en verkopers… Maar het leukst is het natuurlijk wel om te schrijven over hetgeen me zelf het meest interesseert. Mijn belangstelling voor erfgoed, geschiedenis en cultuur komt mooi tot uiting in de webteksten over toerisme die ik voor verschillende opdrachtgevers schrijf. Onderneem je zelf in de toeristische sector? Dan zou ik graag je teksten gaan schrijven!

Toerisme: veelzijdig, ook in tekst

webteksten-toerismeWie onderneemt in de toeristische sector weet als geen ander hoe veelzijdig toerisme is. Er zijn vele „soorten” toerisme, omdat er vele doelgroepen zijn en de vraag ook nog eens varieert met het weer (letterlijk) en met de actualiteit. Als tekstschrijver geniet ik van die veelzijdigheid. Vrije tijd is geen product, maar een wereld van indrukken en verhalen waar ik als schrijver uit kan putten.

Toeristische ondernemers leveren meestal een dienst waar ze bezoekers op attent willen maken. Je kunt denken aan rondleidingen, rondvaarten, proeverijen, presentaties, festivals – maar het kan ook statisch zijn: een museum dat nieuwe doelgroepen aan wil boren, een restaurant dat meer bekendheid wil. Voor al deze ondernemers geldt dat teksten kunnen bijdragen aan hun succes.

Webteksten toerisme – of drukwerk?

Meer dan andere opdrachtgevers waar ik voor werk maken ondernemers in de toerisme-branche gebruik van drukwerk. Folders of informatieve krantjes zijn een goede manier om bezoekers te bereiken. Als tekstschrijver maak ik die uitingen graag inhoudelijk en aantrekkelijk. Maar ik zeg er vaak ook bij: denk aan het internet! Mensen plannen hun uitstapjes en hun vakanties meer en meer online, dus een goede vindbaarheid op het web is van groot belang. Daarvoor zorgen webteksten, die zijn afgestemd op de eisen van Google (zoekmachineoptimalisatie).

Webteksten kunnen dus een heel goede aanvulling op je andere uitingen zijn. Met webteksten spreek je andere doelgroepen aan en kun je je ook nadrukkelijker op bepaalde doelgroepen richten, door goed te kijken naar het zoekgedrag van potentiële bezoekers. Als toeristische tekstschrijver kan ik je hierover adviseren. Ik vind het interessant om zowel artikelen, teksten voor folders als goed vindbare webteksten voor je te schrijven, dus laten we verder praten!

Toeristische webteksten onderwerpen

De veelzijdigheid van toerisme blijkt ook uit de verscheidenheid aan onderwerpen van mijn toeristische webteksten. Zo verscheiden als die teksten zijn, zo verscheiden zijn mijn interesses. De volgende onderwerpen staan hoog op mijn verlanglijstje:

  • Rondleidingen door historische binnensteden, fietstochten door bijzondere landschappen en thema-rondleidingen.
  • Teksten over bijzondere bouwwerken, zowel historische als moderne. Ik heb veel belangstelling voor architectuur en stedenbouw.
  • Culinaire teksten over streekproducten en bijzonder bier.
  • Teksten over lokale cultuur. Ook dialect interesseert me, ik heb zelf boeken over het Tessels geschreven.

Mijn eigen stad is natuurlijk een bron van inspiratie, ik hoef als toeristische tekstschrijver Alkmaar niet eens uit... Maar ik doe het wel! Van Texel tot Brussel, ik hoor graag wat voor werk er te doen is. Ik laat me daarbij graag verrassen door jouw onderneming. Welke teksten zijn er nodig? Welke doelgroepen hoop je aan te spreken? Op basis daarvan kan ik een gedetailleerd voorstel doen. Jij zorgt voor de inspiratie, ik voor de inhoud!

Tekstschrijver toeristische teksten

Laat een professionele tekstschrijver toeristische teksten schrijven voor jouw onderneming! Van folders tot menukaarten, van rondleidingen tot artikelen in tijdschriften… Bij voorkeur in combinatie met webteksten. Ik kan schrijven in Nederlands, Engels en Duits. Ik vind de woorden voor jouw gastvrijheid.