Tekstschrijver

tekstschrijver-icon-marcel-plaatsman

Schrijver ben ik eigenlijk altijd wel. Als ik niet in opdracht schrijf, dan schrijf ik wel aan eigen projecten verder, aan mijn boeken bijvoorbeeld, of aan mijn blog. Schrijven doe ik thuis, maar ik doe het ook wel eens in een koffiezaak of zelfs in een kroeg. Vaak werk ik ook in de trein. Het is prettig om af en toe op te kunnen kijken en dan een landschap te zien. Deze website vertelt niet alleen over mijn werk als tekstschrijver, mijn manier van werken is ook zichtbaar gemaakt.

Teksten op het spoor

Als ik niet schrijf, dan zit ik vaak te tekenen. Ik maak schetsjes als ik telefoneer, dan teken ik van alles. Ik verbind de puntjes tot het spoorlijnen lijken, metrokaarten, wegennetten desnoods. Eigenlijk werken teksten net zo. Het gaat niet alleen om de juiste woorden of om pakkende zinnen, het gaat om het verband: alles moet met alles samenhangen en dan liefst op een logische en praktische manier. Tekst is dus eigenlijk infrastructuur. Daarom is mijn website ook zo vormgegeven.

teksten-spoorEen spoor van teksten helpt de lezer op weg. Ik zou nu kunnen zeggen dat de lezer een „reis” maakt en onderweg van alles ervaart, maar dat gaat me toch wat te hoog. De meeste teksten van Marcel Plaatsman Teksten zijn webteksten en die zijn niet hoogdravend. Ze dienen een eenvoudig doel: de lezer moet de website vinden en als het een webshop is moet ’ie er wat kopen. Het is geen wereldreis, het is een ritje naar de stad en een rondje door de winkel. Maar dat is óók infrastructuur.

Op deze website lees je meer over de structuur van mijn teksten. Ik doe mijn werk natuurlijk niet zonder dat ik daar allerlei ideeën over heb. Dat is bij mij niet „het geheim van de smid”, ik laat juist graag zie hoe ik het doe. Teksten schrijven is voor een deel echt ambacht: er zijn trucjes die iedereen kan leren en er zijn bepaalde regels die je kunt volgen. Het is een netwerk met een spoorboek. Maar de energie die dat netwerk draaiende houdt moet wel van mijzelf komen.

Veel teksten veel content

Van een tekstschrijver verwacht je natuurlijk kwaliteit. Ik lever ook kwaliteit, daar kun je op rekenen. Om nog maar even aan de metafoor van de spoorwegen vast te houden: je wil natuurlijk wel een trein die doorrijdt en op tijd z’n bestemming bereikt. Van mij verwacht je dat ik teksten maak die lekker lezen en die ik voor de deadline heb afgemaakt. Natuurlijk voldoe ik graag aan die verwachting. Maar dat is niet het hele verhaal.

Zelf heb je op een dag meestal maar twee treinen nodig: één heen en één terug. Maar op een goed spoornet rijden niet maar een paar treinen per dag, ze rijden elk half uur. De vervoerder moet veel treinen aanbieden om iedereen op het juiste spoor te krijgen. De reiziger kan dan flexibel zijn en wanneer hij dat wil in- en uitstappen. Zie teksten ook zo: een website bestaat niet uit alleen een homepage en een contactpagina, een goede website biedt veel teksten, vanuit allerlei invalshoeken, zodat een zo groot mogelijk publiek de website kan vinden. Veel tekst, dat heet in vaktermen: veel content. En content is king, zeggen we er dan bij. Kwantiteit, dus toch.

Ik heb het natuurlijk ook wel eens sarcastisch uitgedrukt: tekstschrijver word je als je breed van stof bent. Natuurlijk moeten je teksten gestructureerd zijn, je moet bij je punt blijven, er moet een verhaal worden verteld – maar een half woord is online niet genoeg. Een goede website heeft voor iedere bezoeker wel een stuk tekst, zoals op een goed station ieder kwartier wel een trein vertrekt. Marcel Plaatsman Teksten maakt van jouw site zo’n knooppunt. Ik kan véél schrijven. En omdat ik van véél schrijven mijn specialiteit gemaakt heb, zijn mijn prijzen scherp.

Marcel Plaatsman Teksten: prijzen & contact

Teksten zijn altijd maatwerk, maar ik werk toch zo veel mogelijk met vaste prijzen. Dat maakt het voor jou als mijn opdrachtgever wel zo overzichtelijk. Dit zijn ook scherpe prijzen, dus je kunt lekker veel tekst afnemen. Want dat is nou net mijn bedoeling: veel schrijven. Dat werkt het beste en daarmee ben jij ook het meest geholpen.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Bel me dan gewoon ’ns op of stuur me een mailtje. Dat hoeft geen lang verhaal te zijn – laat het schrijven maar aan mij over. Ik hoop vooral op een leuk gesprek met een prettige samenwerking als gevolg. Laten we anders afspreken op ’t station...