Tekst-tarieven 2023

De tarieven voor mijn teksten zijn de voorbije jaren eigenlijk nooit gewijzigd. Daar was niet direct reden toe, inflatie was er toch nauwelijks en de groei zat voor mij als tekstschrijver toch altijd in de eerste plaats in meer werk en daardoor meer inkomen. Inmiddels heb ook ik met stijgende kosten te maken, al zijn die kosten voor een tekstschrijver nog best overzichtelijk. Ik heb geen inkoop. Wel gebruik in energie en heb ik een treinabonnement. Ik ontkom niet aan een kleine verhoging van de tarieven. Dit worden mijn nieuwe prijzen:

  • Tekst 400 woorden (korte SEO-tekst): € 60,- ex BTW
  • Tekst 1.000 woorden (lange SEO-tekst): € 120,- ex BTW

Nog altijd zijn dit relatief scherpe tarieven. Daar zit een gedachte achter. Een website wordt het best gevonden met veel goede tekst, dus ik prikkel mijn opdrachtgevers graag om een flink aantal webteksten af te nemen. Samen bekijken we dan wat goede onderwerpen voor die teksten zijn. De tarieven zijn doorzichtig, elke korte pagina meer is zes tientjes meer - zo weet je als opdrachtgever ook waar je aan toe bent. Bij de echt grote opdrachten kunnen we natuurlijk ook nog samen tot een ander bedrag komen.

tarieven tekstschrijverTarieven december 2022

Deze tarieven ga ik vanaf 2023 hanteren. Ze komen dus zo op mijn offertes. Maar het is nu nog 2022. Heb je teksten nodig? Laat me die dan gewoon in december schrijven! De feestmaand is bij Marcel Plaatsman Teksten een goedkope maand. Het scheelt je toch een paar euro, want de tarieven zijn nu nog € 55,- voor een korte een € 110,- voor een lange SEO-tekst. Ik hoor het natuurlijk graag als je een mooie uitdaging hebt voor een ervaren tekstschrijver.